Start
Nyheter Nyheter Nyheter Nyheter Könikor Kalender Länkakatalog
Redaktörer:
Magnus Simonsson
Erik Nordblad

Dela denna sida med andra!


Webbplatsen är utvecklad av Framkant Media AB
Och drivs i SpaceLoops CMS

Nya medlemmar strömmar till Republikanska föreningen

Efter födseln av en ny tronarvinge har medlemsregistreringarna strömmat in till Republikanska föreningen. Bara under det första dygnet hade föreningen fått 500 nya medlemmar och efter en vecka var antalet nyregistreringar 1200. Födseln är därmed den enskilda händelse som givit den största medlemsökningen på kort tid. Föreningens totala medlemsantal är nu 9650.

– Fantastiskt, det har överträffat våra förväntningar, säger vice ordförande Mia Sydow Mölleby, som önskar de nya medlemmarna varmt välkomna. - Det här visar att många människor vill se en annan metod för att utse Sveriges statschef.

24 februari 2012
Dela med andra!

För medlemmar: "Min sida"

Adressändring?

Vi vill informera dig som är medlem om att du numera kan logga in på din egen sida, "Min sida", i vårt medlemsregister: www.repf.se/minsida Där kan du ändra de adress- och kontaktuppgifter som vi har till dig. På "Min sida" kan du även se historiska betalningar och skriva ut en eventuellt obetald avi. Första gången du använder tjänsten får du be om ett lösenord (klicka på "Inget lösenord?").

Läs vidare ... 

Frigör den nyfödde prinsen från bojorna

Inga barn ska behöva leva med det ansvar som den nu nyfödda prinsen har. Den finaste gåvan som Madeleine och Chris kan sin son är att frigöra honom från monakrins bojor, skriver republikanen Jenny Grenander i Expressen. Läs vidare ... 

Det finns alldeles för många republikaner...

Det finns alldeles för många republikaner - som ännu inte är medlemmar i Republikanska föreningen. Berätta om föreningen för dina släktingar, vänner och bekanta. Skicka dem gärna länken till vår bli medlem-sida med en uppmaning om att bli medlem. Passa på att berätta om varför du själv gick med.

Läs vidare ...

Prins med ett förutbestämt liv

– Det är absurt att Sveriges högsta offentliga ämbete går i arv inom en utvald familj. Detta strider mot principen om likhet inför lagen. Inga offentliga ämbeten ska någonsin kunna ärvas, säger Anna Steele, vice ordförande för Republikanska föreningen. Läs vidare ...

SVT går i kungens ledband

Kungahuset lyckades återigen få SVT att sända vad som borde vara ett privat bröllop. Därmed lånar public service ut sina kanaler till hovets budskap. Vilka villkor hovet har ställt på SVT och hur mycket pengar bolaget lägger på bröllopsbevakningen lär allmänheten aldrig få veta.

Läs vidare ...

SVT har blivit hovets egna tv-kanal

SVT rapporterar om kungahuset helt i avsaknad av journalistisk kritik. Ingen annan maktfaktor behandlas på samma sätt.

Detta trots att en betydande andel av oss som betalar tv-licensen inte ens stöttar det system som SVT så okritiskt hyllar, skriver Yasmine Larsson, ordförande Republikanska föreningen, i Expressen.
 

Läs vidare ...