Start
Nyheter Nyheter Nyheter Nyheter Könikor Kalender Länkakatalog
Redaktörer:
Magnus Simonsson
Erik Nordblad

Dela denna sida med andra!


Webbplatsen är utvecklad av Framkant Media AB
Och drivs i SpaceLoops CMS

Nya medlemmar strömmar till Republikanska föreningen

Efter födseln av en ny tronarvinge har medlemsregistreringarna strömmat in till Republikanska föreningen. Bara under det första dygnet hade föreningen fått 500 nya medlemmar och efter en vecka var antalet nyregistreringar 1200. Födseln är därmed den enskilda händelse som givit den största medlemsökningen på kort tid. Föreningens totala medlemsantal är nu 9650.

– Fantastiskt, det har överträffat våra förväntningar, säger vice ordförande Mia Sydow Mölleby, som önskar de nya medlemmarna varmt välkomna. - Det här visar att många människor vill se en annan metod för att utse Sveriges statschef.

24 februari 2012
Dela med andra!

Kungliga bröllop är pr-jippon

I dag tillkännagavs att bröllopet mellan Carl Philip Bernadotte och Sofia Hellqvist kommer att äga rum den 13 juni. Eftersom det inte är någon statsangelägenhet att statschefens son gifter sig borde bröllopet ha fått vara en privat angelägenhet, men hovet har valt att göra det så offentligt som möjligt.

Läs vidare ...

”Vi ställer inte upp på kungafjäskeriet”

”Riksdagens ledamöter, framröstade av folket, förväntas att niga och buga för monarkerna för att visa vördnad för ett styrelseskick som borde förpassats till historiens sophög redan då Sverige införde demokratin”, skriver Mia Sydow Mölleby och Hillevi Larsson som nobbar kungamiddagen.

Läs vidare ... 

Vi utmanar kungamiddag

I morgon kväll, den 22 oktober, bjuder kung Carl Gustav Bernadotte in Sveriges folkvalda riksdagsledamöter till en fest. Enligt inbjudan blir det "divertissement och supé hos deras majestäter på Stockholms slott". Republikanska föreningen ordnar ett alternativt republikanskt mingel utanför slottet samma dag.

När: Onsdagen den 22 oktober, klockan 17:00-18:00
Var: Utanför slottet vid västra valvet, Gamla stan, Stockholm

Läs vidare ...

Uppmana riksdagsledamöter att motionera om republik

Fram till och med den 10 november pågår den allmänna motionstiden i riksdagen. Då får riksdagsledamöterna lämna motioner, förslag, i praktiskt taget vilket ämne som helst. Kontakta gärna riksdagsledamöter från din valkrets och uppmana dem att motionera om införandet av republik.

Läs vidare ...

Vi behöver dig som medlem!

Det är lätt att bli medlem i Republikanska föreningen. Medlemsavgiften är 200 kronor per kalenderår, men blir du medlem nu gäller avgiften för hela år 2015. Du får alltså resten av år 2014 på köpet.

Läs vidare ... 

Riksdagsledamöter för republik

Riksdagsvalet 2014. Inför riksdagsvalet den 14 september 2014 fick vi in många tips på republikaner som kandiderade till riksdagen. Nu vet vi vilka av dessa kandidater som blev valda.

Läs vidare ...