Start
Nyheter Nyheter Nyheter Nyheter Könikor Kalender Länkakatalog
Redaktörer:
Magnus Simonsson
Erik Nordblad

Dela denna sida med andra!


Webbplatsen är utvecklad av Framkant Media AB
Och drivs i SpaceLoops CMS

Nya medlemmar strömmar till Republikanska föreningen

Efter födseln av en ny tronarvinge har medlemsregistreringarna strömmat in till Republikanska föreningen. Bara under det första dygnet hade föreningen fått 500 nya medlemmar och efter en vecka var antalet nyregistreringar 1200. Födseln är därmed den enskilda händelse som givit den största medlemsökningen på kort tid. Föreningens totala medlemsantal är nu 9650.

– Fantastiskt, det har överträffat våra förväntningar, säger vice ordförande Mia Sydow Mölleby, som önskar de nya medlemmarna varmt välkomna. - Det här visar att många människor vill se en annan metod för att utse Sveriges statschef.

24 februari 2012
Dela med andra!

Republikanska rader - Debatt under Almedalsveckan

Republikanska rader - Juli 2014

Nyhetsbrev från Republikanska föreningen
www.repf.se

Innehåll
1. Debatt under Almedalsveckan (30 juni)
2. Uppstartsmöte Republikanska föreningen Gotland (1 juli)
3. Almedalsveckans republikanska mingel (1 juli)
4. Republics årliga konferens (12 juli)
5. Bok- och informationsbord på Växjö stadsbibliotek (16 augusti)
6. Uppstartsmöte Republikanska föreningen Norrbotten (20 augusti)
7. Möte med Republikanska föreningen Växjö (3 september)
8. Möte med Republikanska föreningen Uppsala (4 september)
9. Full fart framåt - juni 2014
10. Kalendarium från och med augusti

Läs vidare ...

Kampanj för republik i Skottland

En delegation från Republikanska föreningen åker snart till Edinburgh i Skottland för att delta på en konferens om republikfrågan inför folkomröstningen den 18 september om självständighet för Skottland. Konferensen äger rum lördagen den 12 juli.

Läs vidare ...

Kryssa republikanskt!

Riksdagsvalet 2014. Opinionen för republik växer sig allt starkare, men fortfarande tvekar partierna att ta tag i frågan. Vilka av riksdagskandidaterna i din valkrets har lovat att jobba aktivt för införandet av republik? Vår gissning är att du inte känner till särskilt många. Ta gärna kontakt med kandidaterna och fråga! Då visar du dem att statsskicket spelar roll - och du får veta vem du ska kryssa den 14 september.

Läs vidare ...

Din republikanska checklista i valet 2014

Riksdagsvalet 2014. Grunden för en demokrati är att alla offentliga uppdrag ska vara öppna för alla medborgare. Familjebakgrund ska inte styra vem som är Sveriges statschef. Den 14 september är det val och då får vi utse vilka som ska representera oss i riksdag, landsting/regioner och kommuner. Fortfarande går dock posten som statschef i arv. Din hjälp behövs för att sätta republikfrågan på agendan i valrörelsen!

Läs vidare ...

Vad anser partierna om republik?

Riksdagsvalet 2014. Vad tycker de politiska partierna om republik? Republikanska föreningen har sammanställt uppgifter från partiernas hemsidor. De partier som har granskats är de åtta riksdagspartierna och två andra partier som syns mycket i valrörelsen.

Läs vidare ...

Utställningsmaterial

Det är viktigt att vi på olika sätt når ut med vår information och våra argument. Ett sätt är att skriva debattartiklar och insändare till tidningar. Ett annat är att nå ut via sociala medier, exempelvis Facebook. Ett tredje sätt är att visa upp informationsmaterial och våra argument i form att utställningar på bibliotek och i liknande offentliga lokaler och sammanhang. Uppsättandet av dessa utställningsskärmar kan kombineras med muntlig presentation av föreningen och artiklar i lokal press.

Läs vidare ...