Start
Nyheter Nyheter Nyheter Nyheter Könikor Kalender Länkakatalog
Redaktörer:
Magnus Simonsson
Erik Nordblad

Dela denna sida med andra!


Webbplatsen är utvecklad av Framkant Media AB
Och drivs i SpaceLoops CMS

Nya medlemmar strömmar till Republikanska föreningen

Efter födseln av en ny tronarvinge har medlemsregistreringarna strömmat in till Republikanska föreningen. Bara under det första dygnet hade föreningen fått 500 nya medlemmar och efter en vecka var antalet nyregistreringar 1200. Födseln är därmed den enskilda händelse som givit den största medlemsökningen på kort tid. Föreningens totala medlemsantal är nu 9650.

– Fantastiskt, det har överträffat våra förväntningar, säger vice ordförande Mia Sydow Mölleby, som önskar de nya medlemmarna varmt välkomna. - Det här visar att många människor vill se en annan metod för att utse Sveriges statschef.

24 februari 2012
Dela med andra!

Pehr G Gyllenhammar är Årets republikan

Pehr G Gyllenhammar har i dag tilldelats utmärkelsen Årets republikan. Priset delades ut i samband med Republikanska föreningens kongress på Norra Latin i Stockholm. Motiveringen löd: "Pehr G Gyllenhammar är en man med sunt förnuft. I sin senaste memoarbok Oberoende är stark gör han ett giftigt utfall mot monarkin. Han slår hål på den monarkistiska myten om att kungen är en dörröppnare för näringslivet."

Läs vidare ...

Kongress den 18 april 2015

Välkommen till Republikanska föreningens kongressdag 2015

När? Lördagen den 18 april klockan 09:30-17:00.

Var? Pelarsalen, Norra Latin, Drottninggatan 71 B, Stockholm.

Valberedningen ber att få in förslag via valberedningen@repf.se senast den 28 februari. Nominera ordförande, vice ordförande, ledamöter, ersättare och revisorer med motivering och ge gärna kontaktuppgifter till berörda personer.

Motioner ska ha inkommit till info@repf.se senast den 22 mars.

Kongresshandlingar kommer att finnas tillgängliga på www.repf.se från den 31 mars.

Anmälan via www.repf.se/kongress alternativt 0768-71 77 22 senast den 1 april.

Läs vidare ...

Varför bör Sverige bli republik?

Helsingborgs Dagblad har intervjuat Yasmine Larsson, socialdemokratisk riksdagsledamot från Helsingborg, som har föreslagits väljas till ordförande för Republikanska föreningen på lördag.

Läs vidare ... 

Kongresshandlingar 2015

Lördagen den 18 april klockan 13:30-17:00 hålls Republikanska föreningens kongress 2015 i Pelarsalen på Norra Latin, Drottninggatan 71 B, i centrala Stockholm. Det blir sedvanliga kongressförhandlingar med exempelvis val av styrelse, beslut om medlemsavgift och fastställande av budget.

Anmälan via www.repf.se/kongress.

Kongresshandlingarna kommer att finnas uppkopierade på plats. Du behöver alltså inte skriva ut dessa själv.

Läs vidare ...

Yasmine Larsson föreslås leda republikaner

Republikanska föreningens valberedning föreslår Yasmine Larsson, riksdagsledamot (S) från Helsingborg, till ny ordförande. Nuvarande ordförande Mia Sydow Mölleby, riksdagsledamot (V) från Hallsberg, har avböjt omval. Kongressen äger rum lördagen den 18 april på Norra Latin i Stockholm.

Läs vidare ...

Bildtävling för republik

Vi vill ha din hjälp med att ta fram fler republikanska bilder. Ta eller skapa en bild som du själv har rättigheterna till och vill ge till Republikanska föreningen, så att vi kan sprida den i sociala medier och använda i vår kampanj för republik.

Skicka din bild till info@repf.se eller lägg upp den på Instagram eller Twitter med hashtagg #republikbild.

Varje vecka under april 2015 väljer vi ut en bild vars skapare får ett exemplar av Vilhelm Mobergs klassiska debattskrift Därför är jag republikan. Vi kommer premiera kvalitet och kreativitet. Humor är också en viktig faktor. Kanske den viktigaste. Lycka till!

Läs vidare ...