Start
Nyheter Nyheter Nyheter Nyheter Könikor Kalender
Bokmässan i Göteborg
2014-09-25 till 2014-09-28
Länkakatalog
Redaktörer:
Magnus Simonsson
Erik Nordblad

Dela denna sida med andra!


Webbplatsen är utvecklad av Framkant Media AB
Och drivs i SpaceLoops CMS

Nya medlemmar strömmar till Republikanska föreningen

Efter födseln av en ny tronarvinge har medlemsregistreringarna strömmat in till Republikanska föreningen. Bara under det första dygnet hade föreningen fått 500 nya medlemmar och efter en vecka var antalet nyregistreringar 1200. Födseln är därmed den enskilda händelse som givit den största medlemsökningen på kort tid. Föreningens totala medlemsantal är nu 9650.

– Fantastiskt, det har överträffat våra förväntningar, säger vice ordförande Mia Sydow Mölleby, som önskar de nya medlemmarna varmt välkomna. - Det här visar att många människor vill se en annan metod för att utse Sveriges statschef.

24 februari 2012
Dela med andra!

Vad anser partierna om republik?

Riksdagsvalet 2014. Vad tycker de politiska partierna om republik? Republikanska föreningen har sammanställt uppgifter från partiernas hemsidor. De partier som har granskats är de åtta riksdagspartierna och två andra partier som syns mycket i valrörelsen.

Läs vidare ...

Kryssa republikanskt!

Riksdagsvalet 2014. Opinionen för republik växer sig allt starkare, men fortfarande tvekar partierna att ta tag i frågan. Vilka av riksdagskandidaterna i din valkrets har lovat att jobba aktivt för införandet av republik? Vår gissning är att du inte känner till särskilt många. Ta gärna kontakt med kandidaterna och fråga! Då visar du dem att statsskicket spelar roll - och du får veta vem du ska kryssa den 14 september.

Läs vidare ...

Lyft frågan om republik i valrörelsen

Riksdagsvalet 2014. Grunden för en demokrati är att alla offentliga uppdrag ska vara öppna för alla medborgare. Familjebakgrund ska inte styra vem som är Sveriges statschef. Den 14 september är det val och då får vi utse vilka som ska representera oss i riksdag, landsting/regioner och kommuner. Fortfarande går dock posten som statschef i arv. Din hjälp behövs för att sätta republikfrågan på agendan i valrörelsen!

Läs vidare ...

Republikanska rader - Kryssa republikanskt!

Republikanska rader - September 2014

Nyhetsbrev från Republikanska föreningen
www.repf.se

Innehåll
1. Kryssa republikanskt!
2. Möte med Republikanska föreningen Västernorrland (30 augusti)
3. Möte med Republikanska föreningen Stockholm (3 september)
4. Möte med Republikanska föreningen Uppsala (4 september)
5. Möte med Republikanska föreningen Växjö (4 september)
6. Informationsbord på Välkomstmässan i Växjö (11 september)
7. Bokbord på Kulturnatten i Uppsala (13 september)
8. Bokmässan i Göteborg (25-28 september)
9. Full fart framåt - augusti 2014
10. Kalendarium från och med oktober

Läs vidare ...

Folkomrösta om republik

Republikanska föreningen anser att övergången till republik bör föregås av en folkomröstning. Beslut om detta bör tas av den riksdag som väljs i valet den 14 september och själva omröstningen föreslås äga rum i samband med riksdagsvalet 2018. Folkomröstningen om republik kan vara antingen en rådgivande folkomröstning i principfrågan eller en beslutande folkomröstning om ett vilande grundlagsförslag.

Läs vidare ...

Ge kungen månadslön

Republikanska föreningen vill ge kungen sparken och avveckla monarkin. I väntan på republiken kräver föreningen nu att kungen ska få ett månadsarvode istället för apanage.

Läs vidare ...