Start
Nyheter Nyheter Nyheter Nyheter Könikor Kalender Länkakatalog
Redaktörer:
Magnus Simonsson
Erik Nordblad

Dela denna sida med andra!


Webbplatsen är utvecklad av Framkant Media AB
Och drivs i SpaceLoops CMS

Nya medlemmar strömmar till Republikanska föreningen

Efter födseln av en ny tronarvinge har medlemsregistreringarna strömmat in till Republikanska föreningen. Bara under det första dygnet hade föreningen fått 500 nya medlemmar och efter en vecka var antalet nyregistreringar 1200. Födseln är därmed den enskilda händelse som givit den största medlemsökningen på kort tid. Föreningens totala medlemsantal är nu 9650.

– Fantastiskt, det har överträffat våra förväntningar, säger vice ordförande Mia Sydow Mölleby, som önskar de nya medlemmarna varmt välkomna. - Det här visar att många människor vill se en annan metod för att utse Sveriges statschef.

24 februari 2012
Dela med andra!

Vi behöver dig som medlem!

Det är lätt att bli medlem i Republikanska föreningen. Medlemsavgiften är 200 kronor per kalenderår, men blir du medlem nu gäller avgiften för hela år 2015. Du får alltså resten av år 2014 på köpet.

Läs vidare ... 

Sjung inte kungssången i riksdagen

I dag, den 30 september, hålls riksmötets öppnande. Det är en högtidlig och symbolisk händelse för den svenska demokratin, men riksdagen börjar sitt arbete med en hyllning till ett odemokratiskt och föråldrat styrelseskick. Traditionen att sjunga kungssången måste upphöra. Riksdagsledamöterna är valda av folket och inte utsedda av kungen. Därför ska de inte sjunga en hyllningssång till honom.

Läs vidare ...

Riksdagsledamöter för republik

Riksdagsvalet 2014. Inför riksdagsvalet den 14 september 2014 fick vi in många tips på republikaner som kandiderade till riksdagen. Nu vet vi vilka av dessa kandidater som blev valda.

Läs vidare ...

Republikanska rader - Riksdagsledamöter för republik

Republikanska rader - Oktober 2014

Nyhetsbrev från Republikanska föreningen
www.repf.se

Innehåll
1. Riksdagsledamöter för republik
2. Möte med Republikanska föreningen Kristianstad (6 oktober)
3. Möte med Republikanska föreningen Växjö (8 oktober)
4. Möte med Republikanska föreningen Örebro (9 oktober)
5. Flygbladsutdelning i Malmö (10 oktober)
6. Republikansk studiecirkel i Malmö (29 oktober)
7. Möte med Republikanska föreningen Uppsala (15 oktober)
8. Möte med Republikanska föreningen Stockholm (11 november)
9. Full fart framåt - september 2014
10. Kalendarium från och med november

Läs vidare ...

Vad anser partierna om republik?

Riksdagsvalet 2014. Vad tycker de politiska partierna om republik? Republikanska föreningen har sammanställt uppgifter från partiernas hemsidor. De partier som har granskats är de åtta riksdagspartierna och två andra partier som syns mycket i valrörelsen.

Läs vidare ...

Kryssa republikanskt!

Riksdagsvalet 2014. Opinionen för republik växer sig allt starkare, men fortfarande tvekar partierna att ta tag i frågan. Vilka av riksdagskandidaterna i din valkrets har lovat att jobba aktivt för införandet av republik? Vår gissning är att du inte känner till särskilt många. Ta gärna kontakt med kandidaterna och fråga! Då visar du dem att statsskicket spelar roll - och du får veta vem du ska kryssa den 14 september.

Läs vidare ...