Start
Nyheter Nyheter Nyheter Nyheter Könikor Kalender Länkakatalog
Redaktörer:
Magnus Simonsson
Erik Nordblad

Dela denna sida med andra!


Webbplatsen är utvecklad av Framkant Media AB
Och drivs i SpaceLoops CMS

Nya medlemmar strömmar till Republikanska föreningen

Efter födseln av en ny tronarvinge har medlemsregistreringarna strömmat in till Republikanska föreningen. Bara under det första dygnet hade föreningen fått 500 nya medlemmar och efter en vecka var antalet nyregistreringar 1200. Födseln är därmed den enskilda händelse som givit den största medlemsökningen på kort tid. Föreningens totala medlemsantal är nu 9650.

– Fantastiskt, det har överträffat våra förväntningar, säger vice ordförande Mia Sydow Mölleby, som önskar de nya medlemmarna varmt välkomna. - Det här visar att många människor vill se en annan metod för att utse Sveriges statschef.

24 februari 2012
Dela med andra!

Özz Nûjen är Årets republikan

Lördagen den 12 april mottog Özz Nûjen utmärkelsen Årets republikan:

– Att få priset som Årets republikan är som att få priset som Årets nykterist i en full värld. Det kanske är kul att få vara full nån gång, men det är inte hälsosamt för både individen och samhället att vara full hela tiden, säger Özz Nûjen.

Läs vidare ...

Özz Nûjen: Därför är jag republikan

Özz Nûjen är skådespelare och komiker. I somras ledde han ett av årets tio mest delade ”Sommar i P1”. Förra året gjorde han succé med sin politiska humorföreställning ”Dålig stämning” och just nu förbereder han uppföljaren ”Statsminister Özz Nûjen", som har premiär 14 mars 2014.

Tidskriften Reform (2/2013) ställde frågan: "Hej Özz Nûjen, varför är du republikan?" Läs vad han svarar.

Läs vidare ...

Centerstudenter är för republik

Vid Centerstudenters förbundsstämma i Växjö 11 till 13 april tog förbundet ställning för republik. Vi har fått en kommentar om detta från Lisa Holmgren, som blev omvald att sitta i förbundsstyrelsen för Centerstudenter.

Läs vidare ...

Sydow Mölleby och Steele omvalda

Republikanska föreningens kongress återvalde i dag Mia Sydow Mölleby, riksdagsledamot (V), som ordförande. Även vice ordförande Anna Steele, riksdagsledamot (FP), fick förnyat förtroende.

Läs vidare ...

Vi uppmanar partierna att driva republik

Republikanska föreningen är en partipolitiskt obunden förening som verkar för införandet av republik på demokratisk väg. Vi brukar dock uppmana olika politiska partier att lyfta republikfrågan. Valåret är ett gyllene tillfälle för oss att göra en satsning på detta område och en möjlighet som bara återkommer vart fjärde år. Vi kommer därför att göra en extra insats under år 2014 för att uppmärksamma partierna om att inte glömma denna grundläggande demokratiska fråga.

Läs vidare ...

Din republikanska checklista i valet 2014

Grunden för en demokrati är att alla offentliga uppdrag ska vara öppna för alla medborgare. Familjebakgrund ska inte styra vem som är Sveriges statschef. Den 14 september är det val och då får vi utse vilka som ska representera oss i riksdag, landsting/regioner och kommuner. Fortfarande går dock posten som statschef i arv. Din hjälp behövs för att sätta republikfrågan på agendan i valrörelsen!

Läs vidare ...